Un cuvânt de avertizare

Înainte de a începe să gândim în termeni practici, este important să stabilim ce NU este intimitatea. Intimitatea nu se bazează pe liste bifate sau performanță. Intimitatea nu se întâmplă pur și simplu dacă faci ceva. Intimitatea este alimentată de dragoste și de dorința de a fi cu cineva și a te bucura de acea persoană.

La fel stau lucrurile și în relația cu Dumnezeu. Nu poți crește în intimitatea cu Dumnezeu citind pur și simplu Biblia sau rugându-te mai mult. Nici ajutându-i pe alții sau slujind prin metode noi nu te vei apropia mai mult de Dumnezeu.

Isaia ne amintește că faptele noastre bune nu sunt nimic în ochii lui Dumnezeu (Isaia 64:6). Tot în Isaia citim cum îi vede Dumnezeu pe oamenii care Îl cinstesc doar în exterior, prin cuvintele și faptele lor, dar în inima lor nu există dragoste și dorință după El (Isaia 29:13).

Nu este vorba atât de mult despre ceea ce facem, ci despre cum și de ce facem aceste lucruri. Alimentați de dragoste și dorință, citind Biblia mai mult și vorbind cu Dumnezeu, putem crește în intimitatea cu El. În lipsa motivațiilor corecte, aceste activități nu fac decât să ne umple de mândrie (1 Corinteni 8:1-3).

Aceasta înseamnă că inima noastră are nevoie disperată de ajutorul lui Dumnezeu în acest domeniu. Este nevoie ca El să ne călăuzească inima și motivațiile. Avem nevoie ca El să facă pentru noi ceea ce nu putem face noi înșine.

Reflecție

Pe ce se concentrează mai mult inima ta – pe ceea ce faci sau pe motivația din spatele a ceea ce faci? Vorbește cu Dumnezeu despre răspunsul tău.

Roagă-te folosind versetul 14 din Psalmul 19: „Primește cu bunăvoință cuvintele gurii mele și cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea și Izbăvitorul meu!”