Motivația supremă

După cum am observat, multe motivații pot influența slujirea noastră în lucrare. Unele motivații slujesc unui scop specific la un anumit moment. Unele sunt bune și corecte, dar trebuie ținute la locul lor. Alte motivații contravin activ lucrării pe care Dumnezeu dorește să o facă în și prin noi.

Dincolo de toate celelalte motivații, trebuie să fim motivați de dragoste. Dragostea pentru Dumnezeu. Dragostea pentru copiii Lui. Dragostea pentru cei pierduți. Există un motiv pentru care acestea sunt cele mai mari porunci – ele formează nu doar fundamentul lucrării noastre, ci și al întregii noastre vieți.

În 2 Corinteni 5:14-15 Pavel spune tuturor celor din Corint că dragostea lui Hristos trebuie să-i strângă (sau să-i controleze), deoarece nu mai trăiesc pentru ei înșiși, ci pentru Dumnezeu. Când trăim pentru Dumnezeu, murim față de sine. Când Dumnezeu este pe primul loc, la fel este și dragostea. Când iubim, ne apropiem de intimitatea cu Dumnezeu.

Iată ce dorește Dumnezeu și ce trebuie să realizeze în noi și prin noi. Totuși nu putem decide pur și simplu să iubim. Dragostea nu vine prin efortul propriu. Ea vine doar atunci când Dumnezeu locuiește în inimile noastre și Își trăiește viața prin noi.

Provocare

1 Ioan 4:19 ne amintește că dragostea noastră este rezultatul dragostei lui Dumnezeu pentru noi. Nu putem iubi prin puterile noastre. Nu putem decide pur și simplu să iubim și totul se rezolvă.

Ținând cont de aceasta, pune-ți deoparte un timp în care să reflectezi la dragostea lui Dumnezeu pentru tine personal. Gândește-te la felul în care te-a chemat la mântuire, la situațiile în care ți-a purtat de grijă în mod miraculos, la darurile bune pe care ți le-a dat cu generozitate, la promisiunile care revelează caracterul Lui. Fă o listă cu acestea sau notează-le într-un jurnal în timp ce reflectezi.

Petrece un timp în rugăciune mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru dragostea pe care ți-a arătat-o. Lasă-ți inima să fie umplută de dragostea lui Dumnezeu pentru tine, ca apoi să fie gata să se reverse în slujirea ta.