Mergi mai departe

În cadrul acestui curs am observat patru obstacole diferite care ne-ar putea împiedica să experimentăm intimitatea cu Domnul Isus (lipsa dorinței, obișnuința, teama, lipsa timpului).

Aceasta nu este o listă completă. Poate că există și alte obstacole care te împiedică să te apropii de Dumnezeu și să experimentezi intimitatea cu El. Poate că îți este greu să relaționezi cu alții (inclusiv cu Dumnezeu). Poate te îndoiești de faptul că Dumnezeu chiar Se va întâlni cu tine. Poate că a petrece timp cu Dumnezeu nu ți se pare o activitate plăcută și preferi în schimb ceva care să te amuze.

Este important să pui deoparte un timp în care să identifici orice lucru care te-ar putea îndepărta de intimitatea cu Dumnezeu în loc să te apropie. Doar atunci când cunoști și înțelegi obstacolele poți cere ajutor ca să lupți eficient pentru a le depăși.

Spre finalul acestei zile îți adresăm o întrebare cheie: Ce vei face cu ceea ce știi? Te rugăm să nu lași ca ideile explorate să fie doar niște informații bune. Mai degrabă, întreabă-L pe Dumnezeu ce ar trebui să faci. Roagă-L să-ți descopere obstacolele. Roagă-L să le îndepărteze din viața ta. Spune-I că dorești intimitatea cu El mai mult decât orice altceva. (Poți folosi cuvintele din Psalmul 16 ca pe o rugăciune.)

Provocare

Scrie o rugăciune în care să mărturisești obstacolele care te-au împiedicat să te apropii mai mult de Dumnezeu. Spune-I lui Dumnezeu că tânjești după intimitatea cu El. Roagă-L să te ajute să depășești obstacolele.

Ar fi indicat să spui cuiva despre un obstacol pe care l-ai identificat și cum vei proceda pentru a-l depăși și a te apropia de Dumnezeu. Este recomandat și de mare ajutor să dai socoteală cuiva și să ai prilejul de a fi încurajat de persoana respectivă pe parcursul acestui proces.