Lipsa timpului

Adesea ni se pare că nu avem suficient timp pentru a face tot ce trebuie făcut. Cerințele lucrării sunt multe. Agendele sunt încărcate. Apar nevoi care solicită timp și energie suplimentare. Zilele încep devreme și serile se încheie târziu. Săptămânile se schimbă una după alta și nu prea sunt previzibile.

Toate aceste caracteristici ale lucrării pot face ca planificarea unor momente și activități repetate în cadrul zilelor și săptămânilor să fie o provocare. Nu ne este greu doar să găsim timpul necesar, ci și să desfășurăm anumite activități când trupul este epuizat și mintea aglomerată.

În ciuda tuturor acestora, este vital să-ți faci timp pentru a cultiva intimitatea cu Dumnezeu. Dacă ai citit articolul din Ziua 3, The Soul of a Leader (n. trad. – Sufletul unui lider), poate-ți mai amintești provocarea de la final de a-ți însuși relația cu Dumnezeu. Nimeni altcineva nu o poate face o prioritate pentru tine.

Dumnezeu nu-ți va cere niciodată să fii atât de ocupat încât să nu mai ai loc pentru El. Doar tu poți păzi și planifica acest timp de părtășie cu El. Pentru aceasta, trebuie să înveți să faci următoarele

Stabilește limite în programul tău. Este în regulă să existe anumite momente sau chiar zile în care nu ești disponibil pentru nevoile lucrării. Procedând astfel, vei putea stabili momente folosite exclusiv pentru înviorarea ta spirituală și petrecerea unui timp cu Dumnezeu.

Spune nu. Faptul că ești implicat în lucrare nu înseamnă că trebuie să spui da fiecărei persoane sau nevoi. Au fost și oameni pe care Domnul Isus nu i-a vindecat. Au fost și orașe pe care nu le-a vizitat. Au fost și mulțimi pe care nu le-a învățat. Dumnezeu te poate ajuta să faci diferența între ceea ce vrea El să faci și ceea ce este un lucru bun, dar nu în dreptul tău să rezolvi.

Fă o prioritate din timpul cu Dumnezeu. Chiar și în lucrare, tu ești responsabil să stabilești priorități corecte, asigurându-te că ceea ce este cel mai important nu va rămâne nefăcut. Tu ești responsabil să faci din timpul de părtășie cu Dumnezeu o prioritate. Da, va trebui să lupți pentru aceasta. Da, ar putea fi incomod. Dar dacă procedezi așa, sufletul tău va fi hrănit și vei progresa pe termen lung.

Reflecție

Cum ai folosit lipsa timpului ca scuză pentru a sări peste timpul de părtășie cu Dumnezeu?

Ce trebuie să faci pentru a-ți însuși timpul de părtășie cu Dumnezeu? (stabilește limite, spune nu, fă o prioritate din timpul cu Dumnezeu)

Când planifici să ai timpul tău de părtășie zilnică cu Dumnezeu săptămâna aceasta? (Indiciu – Găsește un lucru pe care-l faci zilnic și leagă timpul de părtășie cu Dumnezeu de activitatea respectivă. De exemplu, roagă-te în timp ce te plimbi, cântă-I laudă în mașină, meditează asupra Scripturii în timp ce bei un ceai sau o cafea, etc.)