Lipsa dorinței

Dorințele noastre tind să se schimbe în funcție de câțiva factori – foame, lipsă de somn, relaxare, influența altora, vreme, etc.. Uneori ne dorim ceva bun. Alteori dorim ceva în mod egoist. Uneori nu ne mai dorim nimic pentru că inimile noastre sunt prea obosite și dezinteresate.

Sunt zile, sau poate chiar luni sau ani, în care nu ne dorim cu adevărat o relație apropiată cu Dumnezeu. Ni se pare că necesită prea multă muncă, prea mult efort. Am fost răniți sau suntem secătuiți și inima ni se închide pentru a ne proteja.

Deși această experiență este una naturală, nu este o stare în care trebuie să și rămânem. Inima noastră se îndepărtează în mod natural de Dumnezeu. Sufletul nostru este împovărat de efectele păcatului și ale durerii din jurul nostru. Vestea bună este că nu trebuie să urmăm sau să trăim după dorințele noastre naturale. Dumnezeu ne-a oferit darul Duhului Sfânt. (Galateni 5:16)

2 Petru 1:3-4 ne oferă un tablou frumos al felului în care Duhul lucrează voia Lui și dorințele Lui în inima noastră

  • Puterea lui Dumnezeu ne dă tot ce avem nevoie pentru viață și evlavie. El ne poate da și dorința pentru o relație cu El, atunci când ne lipsește!
  • Putem trăi această viață din ce în ce mai bine, dacă-L cunoaștem pe Domnul Isus mai bine și ne încredem în El tot mai mult. Nu depinde de noi!
  • Promisiunile lui Dumnezeu ne ajută să luăm parte la însăși viața lui Dumnezeu. Ne conduc spre o relație intimă cu El și spre toate beneficiile acestei relații!
  • Dumnezeu transformă dorințele noastre păcătoase în dorințe care sunt pe placul Lui și care ne conduc la El. Dorințele noastre se pot schimba și putem rămâne neatinși de dorințele păcătoase!

Reflecție

Unde te afli astăzi față de Dumnezeu? Dorești sincer o relație apropiată cu Dumnezeu? (Fii sincer. Dumnezeu știe deja unde te afli. Recunoașterea locului în care ești reprezintă un prim pas în depășirea acestui obstacol. Dumnezeu nu te condamnă. [Romani 8:1] El este gata să Se apropie de tine și să te ajute.)

Dacă simți că-ți lipsește dorința după intimitatea cu Dumnezeu, roagă-te folosind versetele de mai sus din Galateni și 2 Petru. Roagă-L pe Dumnezeu să-Și facă lucrarea în inima ta și să-ți dea o dorință după El.

Folosește și următoarele versete ca inspirație când te rogi pentru ce vrei să fie cu adevărat în inima ta: Ieremia 29:13, Psalmul 27:4, Psalmul 42:1.