Stabilește un plan

După cum am spus deja, ideile pe care vi le-am împărtășit nu au valoare în ele însele. Ele nu produc în mod automat intimitatea cu Dumnezeu. Totuși, ele pot fi o cale care să te ajute să relaționezi cu Dumnezeu și să te conducă spre intimitatea cu El. Nu trebuie să ne concentrăm asupra activităților în sine, ci asupra relaționării cu Dumnezeu și a bucuriei de a avea o relație cu El!

Aceste idei pot stabili un tipar și un curs nou pentru viața ta. Va fi nevoie de timp pentru ca unele dintre aceste idei și practici să devină obiceiuri. Diverși cercetători pledează pentru perioade de timp diferite ca lungime de care ar fi nevoie pentru formarea unui nou obicei – unii spun că este nevoie de numai trei săptămâni, alții vorbesc de opt luni. Indiferent de durată, cert este că trebuie să depui efort pentru a forma noi obiceiuri.

Va fi nevoie de efort și ca să îndepărtezi obstacolele, să-ți înfrânezi mintea și reacțiile și să intri cu regularitate în intimitatea cu Dumnezeu. Dar răsplata merită tot efortul! Dumnezeu este gata să Se apropie de tine dacă tu te apropii de El (Iacov 4:8). El este gata să Se dăruiască pe Sine ție. Este gata să te ajute să trăiești așa cum a intenționat El, în intimitate cu El!

Schimbarea felului în care relaționezi cu Dumnezeu și deprinderea obiceiului de a intra în intimitate cu El nu vor avea loc peste noapte; cu siguranță nu la finalul acestui curs. Trebuie să stabilești tipare și obiceiuri noi, iar aceasta va dura. Totuși, scopul este să urmezi modelul Domnului Isus și să găsești mereu moduri de a găsi intimitatea și părtășia cu Dumnezeu. Domnul Isus Se retrăgea în singurătate după cum avea obicei. Ce zi măreață va fi aceea în care se va putea spune și despre tine că intri în intimitate cu Dumnezeu după cum ai obiceiul.

Provocare

Această provocare finală are menirea de a te ajuta să sintetizezi toate ideile prezentate în acest curs pentru a-ți crea propriul plan personalizat pe 30 de zile, de căutare a intimității cu Dumnezeu. Mai jos găsești un link care te va duce la câteva fișe de lucru care-ți vor fi de ajutor. Aceste fișe de lucru includ:

1. Întrebări de reflectare care să te ajute să identifici elementele cheie ale planului tău.

2. Activități sugerate care să-ți arate ce ar putea include planul tău.

Roagă-te și completează fiecare dintre aspectele acestui plan pe 30 de zile. Poate nu vei termina totul deodată. Poate vei avea nevoie de mai mult timp în care să te rogi și să fii călăuzit de Dumnezeu.

Odată încheiate reflectarea și planificarea, notează-ți în calendar sau în agendă activitățile alese.

Poate vei descoperi că ai nevoie de 60 de zile în loc de 30 pentru a implementa obiceiurile noi. Poate vei găsi că este de folos să așezi anumite activități în agendă pe termen lung pentru a te asigura că au prioritate.

Folosește această provocare de 30 de zile pentru a începe să te îndrepți spre intimitatea cu Dumnezeu, continuând apoi prin metodele care ți se potrivesc cel mai bine.

Descarcă fișele de lucru (sau le găsești la paginile 72-74 ale manualului)