Intimitatea este cel mai bun dar al lui Dumnezeu

Ai observat vreodată că cea mai mare bucurie a copiilor noștri este să vadă că ne dăruim lor? Urechi care ascultă. Ochi care veghează. Atenție neîmpărțită. Interesul nostru față de ei le spune că au valoare. Prezența noastră îi asigură de dragostea noastră și dorința de a avea o relație cu ei.

La fel stau lucrurile între Dumnezeu și noi. Dumnezeu ne-a creat pentru a avea o relație cu El. Urechile Lui ascultă și ochii Lui veghează. (Psalmul 34:15) Prin Hristos El ne-a răscumpărat, a restaurat relația dintre noi și El, ne-a înfiat în familia Lui și ne-a promis o moștenire. (Efeseni 1:3-10)

Ce dragoste! Fără îndoială că Dumnezeu ne-a mântuit nu pentru că merităm, sau pentru că putem câștiga în vreun fel mântuirea, sau doar pentru a-L sluji (El este capabil să existe și singur), ci din dragoste. Pentru o relație. Pentru intimitate.

Dumnezeu ne vede așa cum suntem și ne primește în prezența Lui. Nu trebuie să realizăm ceva pentru a experimenta intimitatea. Dragostea Lui este diferită de dragostea noastră. El este mai aproape de noi decât oricine altcineva. Prin El putem fi cunoscuți pe deplin, văzuți pe deplin și acceptați pe deplin. Acestea sunt tânjirile sufletului nostru care își găsesc împlinirea doar în relația cu Dumnezeu.

Ce dar!