Identificarea și înlăturarea obstacolelor

Un obstacol este orice lucru care se interpune în calea progresului sau îl încetinește. Ne confruntăm cu diverse obstacole în fiecare zi. Obstacolele fizice, cum ar fi boala sau durerea, nu ne lasă să facem ceea ce dorim. Obstacolele în relații, fie că vorbim despre conflict sau apatie, ne iau din timpul pe care l-am putea folosi făcând alte lucruri. Obstacolele financiare ne pot limita visele și planurile.

Unele obstacole sunt mici și se rezolvă de la sine odată cu trecerea timpului. Altele necesită timp și efort pentru a fi date la o parte. Alte obstacole necesită ajutorul altora pentru a putea fi depășite. Există și obstacole care nu vor fi îndepărtate niciodată aici, pe pământ, devenind o constantă aducere aminte a vieții în această lume căzută.

Aceeași idee se regăsește și în domeniul vieții spirituale. Inima noastră și lumea din jurul nostru lucrează permanent pentru a ne împiedica creșterea în Hristos. Sunt multe obstacole care ne împiedică să căutăm intimitatea cu Dumnezeu

Uneori conștientizăm aceste obstacole și le putem identifica foarte ușor, alteori nu. Uneori putem depăși sau ocoli obstacolele, alteori avem nevoie de ajutorul altora în acest proces.

Totuși există un adevăr de care putem fi siguri atunci când ne gândim la lucrurile care ne împiedică să avem o relație apropiată cu Dumnezeu – Dumnezeu dorește întotdeauna să îndepărteze aceste obstacole din viața și inima noastră. Dumnezeu dorește întotdeauna apropierea noastră de El (Iacov 4:8). Dumnezeu dorește și răsplătește întotdeauna încrederea noastră în El (2 Cronici 16:9).

Oprește-te puțin și roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să identifici obstacolele din viața ta care te împiedică să te apropii de El. Roagă-L să îndepărteze aceste obstacole ca să te poți apropia de El și să te bucuri de prezența Lui