Exemple din Scriptură

Încă de la începutul lumii, Dumnezeu a dorit o relație apropiată cu oamenii. El avea o părtășie neîntreruptă cu Adam și Eva în grădină. Se plimba cu ei și vorbea cu ei. Așa intenționase El să fie viața oamenilor. Așa va fi în cer. Aceasta este o stare pe care putem începe s-o experimentăm încă de aici, de pe pământ.

Bineînțeles că păcatul a distrus planul perfect al lui Dumnezeu, dar totuși, intenția lui Dumnezeu rămâne aceeași. Apropierea de Dumnezeu garantează o viață împlinită. În Scriptură vedem câteva exemple de părtășie apropiată dintre om și Dumnezeu.

Avraam – Dumnezeu l-a binecuvântat mult pe Avraam în aspecte care continuă până astăzi. Avraam s-a încrezut în Dumnezeu și a ascultat de El chiar și atunci când lucrurile nu aveau sens. Și ce a declarat Dumnezeu cu privire la relația dintre El și Avraam? Că Avraam era prietenul Lui. (Isaia 41:8)

David – Dumnezeu l-a ales pe David în defavoarea fraților lui, nu datorită înfățișării lui exterioare sau a farmecului personal, ci din cauza inimii lui deschise față de Dumnezeu (1 Samuel 16:6-12). David nu a fost nicidecum un om perfect în ascultarea de Dumnezeu, dar a continuat să se pocăiască și să caute iertarea și restaurarea. Iată motivul pentru care Dumnezeu l-a numit un om după inima Lui. (Fapte 13:22)

Domnul Isus – Fiind Dumnezeu întrupat, Domnul Isus a experimentat o părtășie perfectă cu Dumnezeu – până când a purtat pe cruce pedeapsa pentru păcatul nostru. Adesea Îl vedem pe Domnul Isus retrăgându-Se pentru a petrece timp cu Tatăl. De ce? Nevoia Lui de intimitate cu Tatăl era mai mare decât orice altă nevoie a Lui – chiar și decât nevoia de mâncare! (Ioan 4:32)

Reflecție

Este important să-ți faci timp să răspunzi la aceste întrebări de reflecție care apar în timpul cursului. Ele te vor ajuta să înțelegi materialul și să asculți la ceea ce-ți vorbește Dumnezeu. Poți răspunde la aceste întrebări de reflecție în manualul de lucru tipărit sau într-un jurnal personal.

Cum ai descrie relația ta actuală cu Dumnezeu?

   Motivată de Datorie   ………………………………………………………………….   Alimentată de Intimitate

     Distantă față de Dumnezeu ……………………………………………………….  Apropiată de Dumnezeu