De la concentrarea pe sine la concentrarea pe Dumnezeu

Mai există un tip de motivație exterioară care se regăsește chiar și în lucrare. Uneori nu conștientizăm această motivație, mai ales în faza de început a ei. Este vorba despre motivația sinelui.

Această motivație poate lua multe forme:

  • dorința de a dobândi o anumită poziție
  • dorința de a fi lăudați de alții
  • dorința de a influența opinia altora despre noi
  • găsirea identității noastre în muncă

Problema cu toate acestea nu constă neapărat în rezultatul final. Sunt momente în care munca asiduă duce la promovare, iar o slujbă bine făcută merită laude. Problema apare atunci când aceste lucruri devin motivația obișnuită care în final ne va duce pe calea idolatriei și a dorințelor rele (Iacov 1:14).

În schimb, Dumnezeu ne încurajează să-L căutăm mai întâi pe El și împărăția Lui. El ne promite că Se va îngriji de toate nevoile zilnice ale celor care fac așa (Matei 6:25-34).

Reflecție

Ai observat că sinele poate deveni o motivație pentru lucrare în viața ta? Cum? După ce tânjește inima ta mai mult decât după Dumnezeu? Pentru ce sau spre ce lucrezi?

Cum s-ar putea interpune aceste lucruri în calea căutării lui Dumnezeu mai întâi?

Mărturisește orice îți descoperă Dumnezeu. Spune-i lui Dumnezeu că vrei să ai încredere că El va purta de grijă tuturor nevoilor tale, fără a te strădui tu singur pentru aceasta.