De dragul chemării

Gândește-te la vremea în care ai simțit pentru prima dată că Dumnezeu te conduce spre lucrare. Ce se întâmpla în viața ta în acea perioadă? Ți-a vorbit Dumnezeu printr-un anumit pasaj din Scriptură? Printr-un cântec? Printr-o șoaptă blândă care ți-a atins inima? Printr-o conversație cu cineva? Printr-un eveniment foarte clar și unic?

Dumnezeu cheamă fiecare persoană în mod unic.

  • El i-a dat niște instrucțiuni precise lui Avraam, iar Avraam a ascultat. (Geneza 12:1-9)
  • A folosit rugul aprins pentru a atrage atenția lui Moise, a făcut minuni ca să-l asigure de puterea Lui și în final l-a trimis pe Aaron înaintea lui ca să capete încrederea de care avea nevoie. (Exodul 3:1 – 4:17)
  • El le-a cerut ucenicilor să lase totul și să-L urmeze, iar ei s-au conformat. (Matei 4:18-22, 9:9)
  • I-a arătat lui Saul slava Sa, l-a oprit de la a-și împlini planurile și i-a acordat trei zile în care să se gândească la adevăr înainte de a-și recăpăta vederea și de a avea o inimă transformată. (Fapte 9:1-18)

Este de dorit să ai parte de o chemare specifică la lucrare, de care să-ți amintești din când în când. O chemare specifică poate reprezenta un mod tangibil de aducere aminte a felului în care te-a condus Dumnezeu. O amintire, un verset, o predică, un eveniment – ți le poți aminti pentru a fi motivat să continui să asculți atunci când lucrarea devine dificilă și solicitantă.

Dar există și un dezavantaj atunci când te bazezi pe o chemare în viața și lucrarea de zi cu zi. La un moment dat, chemarea ta în lucrare va fi un punct distant din trecut. Dumnezeu nu dorește să te bazezi pe un anume cuvânt din partea Lui din trecut pentru a putea continua lucrarea luni sau chiar ani la rând.

După cum i-a hrănit zilnic pe israeliți cu mană în deșert, așa dorește El și este încântat să-ți dea putere și resurse în fiecare nouă zi din viață (Deuteronom 33:25). Deși chemarea ta în lucrare este importantă, ea nu are puterea să-ți ridice ochii deasupra circumstanțelor și problemelor zilnice din lucrare

Reflecție

Cu cât timp în urmă te-a chemat Dumnezeu în lucrare? Ce-ți mai amintești despre această chemare?

A fost vreun moment, anul trecut, în care aducerea aminte a chemării în lucrare te-a ajutat? Când? Cum te-a ajutat?

Există situații în care te întorci la chemarea ta pentru a-ți continua slujirea? Când? Este acest lucru suficient ca să mergi înainte?

Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru chemarea Lui la slujirea în care ești implicat acum. Spune-I că vrei să privești la El ca să primești putere pentru lucrarea de zi cu zi