Cunoașterea lui Dumnezeu

Oriunde te-ai afla astăzi în umblarea ta cu Dumnezeu, fii încurajat! Intimitatea nu vine în mod natural în această lume ruinată de păcat. În loc să se simtă în siguranță și liberă în contextul intimității, așa cum a intenționat Dumnezeu, o persoană se poate simți expusă și rușinată. Aceasta duce deseori la îndepărtare și ascundere – exact opusul a ceea ce dorește Dumnezeu.

Dar cu cât cunoști mai bine caracterul lui Dumnezeu, cu atât vei avea mai multă încredere ca să te apropii de El. Pune-ți deoparte un timp în care să te gândești la cine este Dumnezeu.

  • Dumnezeu este un loc sigur.
  • El este un refugiu.
  • El te vede și te cunoaște chiar mai bine decât te cunoști tu însuți.
  • El vrea să te adăpostească sub aripile Lui.
  • El este un Dumnezeu bun care are o inimă bună.

El te invită să guști și să vezi cât de bun este El! (Psalmul 34:8)

Provocare

Petrece un timp în care să-I spui lui Dumnezeu unde te afli în relația ta cu El. Spune-i unde ai vrea să fii și de ce. Roagă-L să lucreze în inima ta în timp ce parcurgi acest curs și să te conducă spre o relație mai adâncă, mai intimă cu el.

Meditează la Psalmul 73:28. Ia-ți timp să te gândești la fiecare frază și la cât de adevărată este ea în viața ta. Folosește zilnic acest verset ca pe o rugăciune. Tipărește ajutorul vizual cu versetul din manualul cursului și pune-l undeva la vedere. (Apasă pe imagine și fișierul se va deschide într-o nouă filă).