Caracteristici ale intimității

Apropiindu-ne de finalul acestei zile, haideți să privim la câteva cuvinte care descriu niște calități remarcabile ale relațiilor apropiate. Odată cu creșterea intimității tale cu Dumnezeu, aceste calități vor apărea în mod natural în conversațiile tale cu El și în viața trăită cu El.

  • Încredere – Cu cât Îl cunoști mai bine pe Dumnezeu și experimentezi bunătatea apropierii de El, cu atât mai mult te vei baza pe abilitățile Lui și nu pe ale tale. Dependența ta de El va crește în mod natural.
  • Vulnerabilitate – Dumnezeu nu pretinde sau nu Se așteaptă să fii perfect. Adâncind relația cu Dumnezeu, te vei simți tot mai liber să-I mărturisești slăbiciunile, ispitele sau rănile tale.
  • Autenticitate – Simțindu-te tot mai confortabil în prezența lui Dumnezeu, vei deveni în mod natural tot mai sincer față de El, împărtășindu-I emoții, dorințe și cereri pe care nu le-ai mai rostit niciodată până acum.
  • Ascultare – Încrederea și ascultarea merg mână în mână. Odată cu creșterea încrederii va crește și ascultarea. Această ascultare nu este neapărat o conformare exterioară, fiind mai degrabă motivată de dragostea pentru Dumnezeu.
  • Apropiere – Păcatul separă și desparte. Intimitatea apropie, aduce împreună. Doar atunci când două persoane sunt aproape una de cealaltă pot împărtăși în mod real experiențele vieții.

Aceste calități nu trebuie căutate ca un scop în sine. Ele sunt mai degrabă calități care vor începe să apară atunci când Îl cauți pe Dumnezeu. Dumnezeu este întotdeauna Cel care trebuie căutat!

Reflecție

Ce caracteristici ale intimității cu Dumnezeu se regăsesc în viața ta acum?