Cultivarea unei relații

Ești gata să crești în intimitatea cu Dumnezeu? Recunoști nevoia ca dragostea pentru El să-ți motiveze lucrarea? Ai nevoie de niște idei practice?

Atunci te invit să plonjăm în această ultimă zi de curs!

Parcurgând ideile acestei zile, nu te gândi că ele sunt în vreun fel speciale. Aceste idei nu indică un traseu unic, sigur, spre intimitatea cu Dumnezeu. Ele nu sunt ceva ce „faci“ pur și simplu și apoi te trezești cumva mai aproape de Dumnezeu.

La fel ca oricare altă relație, apropierea de Dumnezeu necesită timp și efort. Este nevoie de dorință, dar și de intenție. Există un cuvânt care descrie destul de bine acest proces. Mă refer la cuvântul „a cultiva“.

Acest cuvânt este folosit mult în domeniul grădinăritului. Solul trebuie pregătit dinainte – se îndepărtează buruienile și se pune îngrășământ. Este nevoie de timp, atenție, muncă și îngrijire. Plantele trebuie îngrijite continuu prin stârpirea dăunătorilor, udare și hrănire.

Dacă plantele sunt cultivate bine, rezultatul este o recoltă sănătoasă și îmbelșugată. Dacă relația noastră cu Dumnezeu este una cultivată, rezultatul este tot o recoltă sănătoasă și îmbelșugată – aceea a unei vieți din belșug! (Ioan 10:10)

Fiecare persoană este diferită. Tot așa și relațiile noastre individuale cu Dumnezeu sunt diferite. Ceea ce ajută o persoană să cultive intimitatea cu Dumnezeu s-ar putea să nu ajute la fel pe altcineva. Scopul este să descoperi ce te ajută pe tine să-L cunoști mai bine pe Dumnezeu, să-L iubești mai mult și să dezvolți o relație mai apropiată cu El.